تبلیغات
وبلاگ پگاه اس ام اس - مطالب آذر 1388
 
وبلاگ پگاه اس ام اس
سامانه پیام کوتاه پگاه اس ام اس
درباره وبلاگ


سامانه پیام کوتاه پگاه اس ام اس

مدیر وبلاگ : هادی منصوری
نویسندگان
نظرسنجی
بازدید كننده محترم سلام لطفاً وضعیت جنسیتی ، تاهلی خود را جهت آمار مشخص كنید.متشكرم





محرم

خیز و جامه نیلی کن، روزگار ماتم شد                       دور عاشقان آمد نوبت محرم شد

 

در محرم سینه‎ها غرق ملالی دیگر است                 جاری از چل چشمه دلها زلالی دیگر است

 

با حلولش برنخیــزد جز فغان از عاشقان                  طاق ابروی محرم را هلالی دیگر است

 

 

باز محرم رسید، میکده‎ها وا شدند                             تمام عاشقانت، واله و شیدا شدند

 

باز محرم رسید، این من و گریه‎هایم                          رفع عطش می‎کند، فرات اشک‎هایم

 باز محرم رسید، دلم چه ماتمزده                               کسی میان این دل، خیمه ماتم زده

 

باز محرم رسید، شدم چه حیران و مست                   از این همه عاشقی، دوباره‎ام مست مست

 

باز محرم رسید، شهر سیه‎پوش توست                      دل، نگران رنج خواهر مظلوم توست

 

امام حسین علیه‎السلام

هر كس این پنج چیز را نداشته باشد از زندگی بهره‎ای نمی‎برد: عقل، دین، ادب، شرم و خوش خلقی .



ادامه مطلب


نوع مطلب : ماه محرم، دینی مذهبی، 
برچسب ها : پیامک و سخنان جهت تسلیت ماه محرم،
لینک های مرتبط :

خواص آجیل شب یلدا 


خواص آجیل شب یلدا

میوه خشك معروف

در شب یلدا، میوه‌های خشك یا آلبالو و آلوهایی كه در فریزر نگهداری می‌شود، هم در سفره می‌گذارند. یكی از این میوه‌های خشك، انجیر است. این میوه مغذی و خوش طعم است و دارای ویتامین‌های فراوان، مواد معدنی، چربی مفید و مواد قندی است.
ضد سرطان است و خوردن آن باعث افزایش ادرار می‌شود. انجیر برای افرادی كه قند خونشان پایین است و یك باره احساس ضعف می‌كنند، مناسب است، زیرا قند آن به سرعت از روده كوچك جذب می‌شود. همچنین ملین بسیار خوبی است.
در طب قدیم از آن به عنوان گرمی یاد می‌كردند و اغلب آن را با بادام یا گردو مصرف می‌كنند. مصرف انجیر برای از بین بردن بوی بد دهان نیز توصیه شده است. این میوه تعرق را زیاد كرده و سموم بدن را دفع می‌كند و خیسانده آن در شیر در موارد سرما‌خوردگی شدید بسیار مفید است.

آجیل هفت قلم

آجیل، بخش چرب و خوشمزه سفره یلدا را تشكیل می‌دهد. بادام، پسته، فندق، گردو، نخودچی، كشمش و باسلوق، كمتر كسی را دچار وسوسه نمی‌كند، به خصوص كه در شب‌های سرد زمستان، خوردن آجیل شما را گرم می‌كند، در زیر به شرح خواص دو قلم از خوراكی‌های موجود در آجیل شب یلدا می‌پردازیم:



ادامه مطلب


نوع مطلب : شب یلدا، 
برچسب ها : خواص آجیل شب یلدا، شب یلدا،
لینک های مرتبط :
تاریخچه شب یلدا
تاریخچه شب یلدا


 

 شرق شناسان و مورخان متفق القولند كه ایرانیان چند هزار سال است كه شب یلدا آخرین شب پاییز و آذر ماه را كه درازترین و تاریك ترین شب در طول سال است تا سپیده دم بیدار می مانند، در كنار یكدیگر خود را سرگرم می کنند تا اندوه غیبت خورشید و تاریكی و سردی روحیه آنان را تضعیف نكند و با به روشنی گراییدن آسمان (حصول اطمینان از بازگشت خورشید در پی یك شب طولانی و سیاه كه تولد تازه آن عنوان شده است) به رختخواب روند و لختی بیاسایند.
مراسم شب یلدا (شب چله) از طریق ایران به قلمرو رومیان راه یافت و جشن «ساتورن» خوانده می شد. جشن ساتورن پس از مسیحی شدن رومی ها هم اعتبار خود را از دست نداد و ادامه یافت كه در همان نخستین سده آزاد شدن پیروی از مسیحیت در میان رومیان، با تصویب رئیس وقت كلیسا، كریسمس (مراسم میلاد مسیح) را ?? دسامبر قرار دادند كه چهار روز و در سال های كبیسه سه روز بیشتر از یلدا (شب ?? دسامبر) فاصله ندارد و مفهوم هر دو واژه هم یكی است. از آن پس این دو میلاد تقریباً باهم برگزار می شده اند.
آراستن سرو و كاج در كریسمس هم از ایران باستان اقتباس شده است، زیرا ایرانیان به این دو درخت مخصوصاً سرو به چشم مظهر مقاومت در برابر تاریكی و سرما می نگریستند و در خور روز؛ در برابر سرو می ایستادند و عهد می كردند كه تا سال بعد یك نهال سرو دیگر كشت كنند.



ادامه مطلب


نوع مطلب : شب یلدا، 
برچسب ها : تاریخچه شب یلدا، آجیل شب یلدا،
لینک های مرتبط :


( کل صفحات : 4 )    1   2   3   4   


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
 
 
بالای صفحه